Hybride of cloud

Ik wil er zeker van zijn dat al onze informatie direct voorhanden is én veilig is opgeborgen.

De publieke cloud is een mooie kans voor veel bedrijven om de bestaande infrastructuur te vernieuwen zonder cash investeringen. Altijd en overal beschikbare computerkracht uit de cloud kan zo flexibel worden ingezet. En u betaalt alleen voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Helemaal top, of toch niet (altijd)?

Er zijn verschillende redenen waarom de publieke cloud niet altijd de beste oplossing is. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om bedrijfskritische databases of applicaties met specifieke eisen aan beschikbaarheid of service windows. Of wanneer toepassingen een zo goed als vaste belasting hebben, waardoor variabele computerkracht  geen toegevoegde waarde heeft. Maar dat is niet de belangrijkste reden om voor iets anders dan de publieke cloud te kiezen.

Zwarte T-Ford
Indien voor een toepassing het principe ‘80% is goed genoeg’ geldt, biedt de publieke cloud vrijwel altijd de beste prijs/kwaliteitverhouding. Het gaat vaak mis als er flexibele en specifieke aanpassingen nodig zijn. De belangrijkste reden om niet voor de publieke cloud te kiezen is dan ook het gebrek aan flexibele oplossingen. Soms volstaat een zwarte T-Ford en dan is de publieke clould een prima oplossing, maar zo af en toe heb je een witte nodig, of een stadsbus. In de autolease kennen we inmiddels het mobiliteitsconcept, omdat je doordeweeks nu eenmaal genoeg hebt aan een kleine auto, maar voor op vakantie liever over een groter model beschikt. Eenzelfde concept is ook geschikt voor de ICT-wereld. Zonder vermoeiende discussies over een Service Level agreement, maar met een gedifferentieerd en slim gecombineerd aanbod.

Combineren
Een slimme combinatie van publieke en private cloud omgevingen geeft vaak de meest geschikte oplossing en de beste prijs/kwaliteitverhouding. Toepassingen zoals telefonie kunnen prima vanuit de cloud worden afgenomen, maar als u specifieke eisen en wensen heeft bijvoorbeeld met betrekking tot koppelingen met andere toepassingen, is een publieke cloud oplossing niet meer efficiënt. In dat geval kunnen wij voor u een private cloud opzetten. Voor de opslag van bijvoorbeeld gespreksgegevens kan – mits voldoende goed beveiligd en voorzien van de juiste SLA’s – prima een private cloud oplossing worden gebruikt. De voordelen van hosting in een datacenter, beheer door gespecialiseerde medewerkers en weinig cash investeringen kunt u zo optimaal combineren.

Service Level Garanties
Differentiatie is van belang bij het maken van de juiste keuzes. Niet alleen beschikbaarheid, maar ook de werking van de applicatie moet kunnen worden gegarandeerd. Die werking moet meetbaar zijn om zo de gebruikers, zowel in- als extern, tevreden te stellen. De keuze hangt af van de gewenste garantie: hoge beschikbaarheid voor bedrijfskritische applicaties, hogere performance bij piekverbruik en bijvoorbeeld gebruikersgemak voor commodities. In het verleden werd vaak gekozen voor een dubbel uitgevoerde IT infrastructuur in een dedicated omgeving, tegenwoordig kunnen wij een slimme hybride oplossing voor u samenstellen: door publieke en private cloud te combineren met ITop locatie zorgen we voor een lagere Total Cost of Ownership (TCO) of minder cash investering.

Nog even wachten?
Soms zijn dedicated servers de enige juiste oplossing. Bijvoorbeeld voor databases die relatief veel input/output genereren en die op een gevirtualiseerd platform draaien. Moet u om die reden wachten met het adopteren van een (hybride) cloud oplossing? Niet perse, want combineren is een prima optie.

Dutchict helpt u graag mee een hybride oplossing te ontwerpen die past bij uw wensen en eisen. Wij garanderen een passend service level. Ontzorging binnen een (hybride) cloud!

Delen: