Home > Nieuws > Drie interessante datatrends voor uw bedrijf
20 februari 2017

Elk signaal altijd in beeld, dat is de visie van Ismail Ders, General Manager Data en Professional bij Dutchict. Maar hij hoopt dat deze visie nooit verwezenlijkt wordt, want dat zou betekenen dat we klaar zijn met innoveren. “Als je denkt dat je aan de horizon bent, komt er altijd weer een nieuwe uitdaging. Daarom moeten we blijven innoveren op het gebied van informatie. Mijn visie helpt hierbij.” Om bedrijven te helpen met innoveren, zet Ismail drie belangrijke datatrends op een rij.

“We zitten in het tijdperk van informatieglobalisering”, vertelt Ismail enthousiast. “Alle gegevens moeten op elk moment bereikbaar zijn via een dataverbinding. Vroeger was een computer heel hip, dat is nu niet meer. Devices zijn van ondergeschikt belang geworden. Het is nu juist belangrijk welk programma u gebruikt. We hebben de switch gemaakt van hardware naar software.” Bedrijven moeten dan ook hun data en programma’s via het internet ontsluiten, The Internet of Things, zo vindt Ismail. “Wat mij betreft is het geen keuze meer om in software en softwareontwikkelaars te investeren als u mee wilt blijven doen.”

Naast het investeren in software zijn er volgens Ismail drie datatrends en ontwikkelingen waar bedrijven niet meer omheen kunnen. “Als u uw bedrijf toekomstbestendig wilt maken, moet u onderstaande datatrends aandachtig doorlezen en snel actie ondernemen.”

 1. Softwarematige beveiliging
  “Beveiliging is een belangrijke ontwikkeling in 2017. Vooral het beveiligen van uw applicaties. Denk bijvoorbeeld aan de twee-factor-authenticatie. Als u op een app wilt inloggen, moet u eerst uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Daarna krijgt u een smsje met een code die u moet invoeren. Een andere manier is het versleuteld versturen van berichten. Berichten die u via internet verstuurt, worden versleuteld en als ze hun bestemming hebben bereikt, worden ze gedecodeerd. Als u veilig gebruik wilt maken van uw online applicaties raad ik u zeker aan dit jaar te investeren in softwarematige beveiliging.”
 2. Opslag
  “Tegenwoordig slaan we een foto of document op verschillende plekken op, dat is een probleem. Stel u stuurt een mail met bijlage naar een collega. Die stuurt de mail vervolgens door en zo wordt de mail zo’n zes keer verstuurd mét bijlage. Dit document staat dan op zes plekken opgeslagen, terwijl het maar op één plek hoeft te staan. Om te voorkomen dat data op te veel plekken opgeslagen wordt, moeten bedrijven investeren in opslagmanagement. Er zijn genoeg tools die managen waar wat opgeslagen staat en wat belangrijk is. Opslag is duur als u één item zes keer ergens hebt staan, want uw online opslag is op deze manier in no time vol. Dus ik verwacht de komende jaren grote ontwikkelingen in dataopslag, want de behoefte groeit.”
 3. Business intelligence
  “Wilt u graag al uw bedrijfsdata met elkaar vergelijken en verbanden ontdekken? Dan is business intelligence (bi) een interessante ontwikkeling voor u. Via een bi-tool verzamelt u alle beschikbare bedrijfsdata en kunt u gemakkelijk rapporten maken en gegevens vergelijken. De kans is groot dat een collega andere verbanden wil ontdekken. Dat is geen probleem, want de data is hetzelfde, maar hij maakt een ander rapportje. Via bi kunt u sDatatrendsnel uw data structureren en ervoor zorgen dat de gegevens in uw voordeel gaan werken. Want door uw gegevens eens
  goed te bekijken kunt u zelfs een voorsprong behalen, houden of vergroten op uw concurrenten. Ik verwacht dat dit heel belangrijk gaat worden in de toekomst. Juist door die informatieglobalisering.”

Collega’s gezocht
Om bedrijven te helpen met het inrichten van een IT-omgeving en bovenstaande trends werkelijkheid te maken, is Ismail hard op zoek naar versterking van zijn team bij Dutchict. “Ik wil graag met een gemotiveerd, betrokken en gezellig team innovatie leveren. Daarom ben ik op zoek naar mensen die onder meer hun talenten om kunnen zetten in een dienst, out of the box kunnen denken en verantwoordelijkheid durven nemen.” Kijk voor alle vacatures op www.werkenbijdutchict.nl 

Even sparren of meer informatie?
Ismail Ders staat u graag te woord. Stuur een e-mail naar: i.ders@dutchict.nl of bel hem op het telefoonummer: 085 – 00 29 000.

< terug

Deel dit artikel op social media:Ismail Ders, General Manager Data en Professional Dutchict

Reacties

Reacties zijn gesloten.