Home > Nieuws > Avantage neemt Dutchict over.
20 februari 2017

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Na de overname van The Data Caretakers aan het eind van vorig jaar, heeft de Rotterdamse IT-dienstverlener Avantage in januari 2017 Dutchict overgenomen. De activiteiten van Dutchict – met vestigingen in Almere en Wateringen – worden vooralsnog onder de eigen naam voortgezet. Door de bundeling van krachten is een IT-organisatie met meer dan 200 medewerkers ontstaan, waarin alle disciplines aanwezig zijn om klanten met behulp van IT maximaal te ondersteunen bij het ontsluiten van informatie om bedrijfsmatig (nog) beter te presteren.

Volgens Avantage-oprichter Frank Overhand is de gerealiseerde schaalvergroting noodzakelijk om de ontwikkelingen in IT-land te kunnen volgen en zelfs voor te blijven. “Het IT-landschap verandert voortdurend en om daarin een rol van betekenis te kunnen spelen, is slagkracht essentieel.

Groeien om klein te blijven
Door de overnames kunnen we de toenemende uitdagingen op het gebied van automatisering vol vertrouwen aangaan. We behoren nu tot de grootste MKB-gerichte IT-leveranciers in Nederland. Voor ons is groeien echter geen doel op zich, maar een logische consequentie van de door ons gekozen strategie.

Managed en Cloud
Door de huidige omvang is Avantage juist in staat om de door klanten gevraagde klantintimiteit te leveren. Dat doet het bedrijf met kleine teams van specialisten die over alle relevante klantkennis beschikken. Overhand: “Onze klanten hebben een vast aanspreekpunt en kunnen 24/7 aanspraak maken op alle denkbare IT-disciplines, die geborgd worden door de nodige ISO- en NEN-certificeringen. Met onze gesegmenteerde afdelingen Managed Solutions en Cloud Solutions voorzien we zowel bedrijven en instellingen met duizenden medewerkers als minder omvangrijke bedrijven en ZZP’ers van pasklare IT-oplossingen op het gebied van productiviteit, beschikbaarheid en mobiliteit. Wij bieden IT op maat voor iedereen.”

Directieteam
De dienstverlening die de klanten van Dutchict gewend waren, wordt gewoon gecontinueerd. Het directieteam van Avantage, dat tot begin 2017 uit Eric Carree en Bart Spel bestond, is uitgebreid met voormalig Dutchict-directeur Joost van Hest, die bij Avantage de commerciële zaken gaat behartigen. Bart Spel blijft verantwoordelijk voor de operationele aangelegenheden. Eric Carree neemt de algemene en financiële zaken voor zijn rekening. “Wij zijn vastbesloten om ons te blijven onderscheiden door kwaliteit, toegevoegde waarde, partnerschap en persoonlijke betrokkenheid”, aldus de driekoppige directie.

< terug

Deel dit artikel op social media:

Reacties

Reacties zijn gesloten.