Logistiek en ICT
Logistiek en ICT

Zonder transport staat alles stil; boodschappen, verhuizing of postpakket. Het belang van transport wordt door bijna iedereen wel onderkend. En het is een feit dat zonder transport onze maatschappij tot stilstand komt. Dutchict is graag uw adviseur als het gaat om logistiek en ICT!

Om transport en logistiek goed te organiseren maken steeds meer bedrijven gebruik van slimme ICT-oplossingen. Het is voor vele transport organisaties al zo ver dat men zonder ICT letterlijk stil komt te staan.

ICT is in onze maatschappij niet meer weg te denken, zeker niet in de logistieke branche waar het draait om `just in time`.

Verschil maken
De wereld lijkt transparanter en tegelijkertijd complexer te worden en de manier waarop mensen en bedrijven met elkaar communiceren verandert enorm snel.

Door het gebruik van smartphones, tablets en apps kunnen we op andere manieren met elkaar samenwerken.

Zo is het niet ondenkbaar dat over enkele jaren de papieren vrachtbrief en factuur geheel verdwenen zijn uit de transport- en logistieke sector en zijn vervangen door een elektronische variant. Ontwikkelingen op technologisch gebied gaan razendsnel. De ICT behoort niet tot de kernactiviteiten van een transport onderneming.

Dutchict maakt hier het verschil en helpt transport organisaties bij strategische keuzes en het optimaliseren van de bedrijfsvoering.

De functie van transport en opslag verandert niet, maar de manier waarop wel!
De rijtaak van de chauffeur wordt steeds meer overgenomen door technische hulpmiddelen in het voertuig. Informatie met betrekking tot het voertuig, de lading en de rit wordt via het fleet management systeem in de cloud bijgehouden.

Ook is het tempo en zijn de variaties veel hoger en is de transporteur in de gehele keten een vergaar fabriek van een gigantische informatiestroom. Deze informatiestroom (BigData) om zetten in juiste accurate informatie geeft u als onderneming weer de mogelijkheid om het verschil te maken. Dat deze informatie-uitwisseling tussen opdrachtgevers, planning en chauffeurs cruciaal is en realtime moet zijn, is wel helder.

Maar hoe krijg je dat voor elkaar?
Zeker als het gaat om juiste samenwerking met verschillende bedrijven en oplossingen. Steeds meer uitwisseling vindt plaats in de cloud, wat op zijn beurt een ware verschuiving teweeg brengt bij gebruik van traditionele systemen zoals boardcomputers, Transport Management Systemen (TMS) en tracking & tracing.

Dutchict fungeert hier als een echte gids, met verstand van zaken helpen we u in de volle breedte.

Dutchict als gids voor logistiek en ICT
We kunnen veel, maar we hoeven het niet allemaal zelf te doen. Veelal werken transport en logistieke dienstverleners prettig samen met een bedrijf of specifieke oplossing, zoals bijvoorbeeld een Transport Management Systemen (TMS).

Waarom veranderen als het prima functioneert in de keten. Wij helpen u graag met de juiste koppelingen tussen de verschillende systemen. Zo treden we vaak op als gids, om u bijvoorbeeld te helpen sturing te geven aan uw ICT-beleid.

Wat zijn de trends en voorspellingen binnen logistiek en ICT? Ook hiervan zijn wij op de hoogte om u met de juiste oplossing goed van dienst te kunnen zijn. 

We ontzorgen ondernemingen op dit vlak van advies tot beheer. Met ruim 100 specialisten zijn wij dagelijks bezig met cloud, communicatie, mobile en bigdata en analytics.