Big Data & Analytics

Big Data
De eeuw waar we nu in leven wordt ook wel de slimme eeuw genoemd. Op zich niet raar, als we alleen al het IT segment bezien zijn we in een nieuw tijdperk beland. Er zijn meer apps, steeds meer apparaten met een internet aansluiting en er zijn meer gegevens dan ooit. Mede veroorzaakt door de groei van cloud computing en het gebruik van cloud services.

De hoeveelheid aan data is geëxplodeerd. We halen deze informatie uit traditionele (gestructureerde) data maar ook uit semigestructureerde of ongestructureerde bronnen.

Die hoeveelheid data wordt vaak gebundeld in het container begrip Big Data. Door het toepassen van juiste technologieën kunnen bedrijven zich richten op grotere doelmatigheid en op slimmere manieren nieuwe waarde genereren. Organisaties kunnen sturen op succes in plaats van toeval door het inzetten van de juiste instrumenten.

Big Information – waardevolle sleutel
Wij geloven dat de toekomst voorspelbaar is door het analyseren van Big Data en dit met gewenste tooling om te zetten naar Big Information. Deze waardevolle sleutel zal u brengen naar concurrentievoordeel, het onderkennen van nieuwe productiviteit, groei en innovatie. Uit de diverse resultaten blijkt dat Big Data een vliegende start doormaakt in Nederland. De adoptie van Big Data is enorm hoog en in bepaalde sectoren van levensbelang om als onderneming een bestaansrecht te hebben, nu en zeker op langer termijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld retailers die alle activiteiten gecombineerd met de verschillende contactmomenten met de klant tijdens de customer journey – online, mobile, via social media en in de fysieke winkel – willen doorgronden om hierop vervolgens te sturen met klanten acties, voorraad en portfolio keuzes.

Dutchict en Big data
De hoeveelheid beschikbare data is voor iedere onderneming verschillend, maar het staat vast dat de hoeveelheid data de komende jaren alleen maar gaat toenemen. Dutchict heeft specialisten in huis om deze Big Data om te zetten in waardevolle Big informatie. Wij komen graag eens vrijblijvend van gedachten wisselen over wat daarbij komt kijken, en hoe dat goed vertaald kan worden in een kosten efficiënte aanpak.

Big data